Telegram-groepen en -kanalen zoeken en eraan deelnemen (2024)

Telegram staat de afgelopen weken volop in de schijnwerpers, sinds Facebook besloot het privacybeleid van WhatsApp ten goede of ten kwade te veranderen. Telegram is een op privacy gerichte berichten-app die een beetje anders werkt dan zijn collega’s. Behalve groepen bevat het bijvoorbeeld ook kanalen. En in tegenstelling tot WhatsApp is er een zoekfunctie voor het zoeken naar deze groepen en kanalen.

Inhoudsopgave

Telegram-groepen zoeken

Hoe lid te worden van Telegram-groepen

Telegram-kanalen zoeken

Uitnodigingen naar groepen en kanalen verzenden

Stuur een telegram



Telegram-groepen en -kanalen zoeken en eraan deelnemen (1)

Telegram-groepen en -kanalen klinken verwarrend, maar ze dienen een ander doel. Hoe vind je deze Telegram-groepen en -kanalen en hoe sluit je je daarbij aan? Dat gaan we vandaag ontdekken.

Laten we beginnen.

Telegram-groepen zoeken

Er zijn twee soorten groepen. Er zijn privégroepen die je niet kunt vinden of waar je niet aan kunt deelnemen, tenzij je bent uitgenodigd en toegevoegd. Dat is naar eigen goeddunken van de maker of beheerder van de groep. Groepen zijn standaard privé omdat ze zijn ontworpen voor vrienden en familieleden. Dit kan worden gewijzigd in de groepsinstellingen.



Telegram-groepen en -kanalen zoeken en eraan deelnemen (2)


Telegram-groepen en -kanalen zoeken en eraan deelnemen (3)

Privégroepen hebben lange complexe URL’s die u kunt delen om nieuwe leden uit te nodigen. Openbare groepen kunnen aangepaste URL’s hebben, waardoor ze gemakkelijk te onthouden en te delen zijn.



Telegram-groepen en -kanalen zoeken en eraan deelnemen (4)


Telegram-groepen en -kanalen zoeken en eraan deelnemen (5)

U kunt zoeken naar openbare Telegram-groepen, maar alleen als u de exacte naam of gebruikersnaam van de groep kent. Vraag anders de maker/beheerder van de groep om een ​​uitnodiging te sturen of om je toe te voegen aan de groep.



Telegram-groepen en -kanalen zoeken en eraan deelnemen (6)


Telegram-groepen en -kanalen zoeken en eraan deelnemen (7)

Tik op het zoekpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en typ de openbare groepsnaam. Je zou het bovenaan de zoekresultaten moeten zien.

Hoe lid te worden van Telegram-groepen

We zagen dat er twee soorten groepen zijn. We hebben ook gezien hoe we ze kunnen vinden, in het geval van openbare groepen. Privégroepen zijn natuurlijk niet bedoeld om gevonden te worden.

Lid worden van een openbare groep is eenvoudig. Tik gewoon op de groepsnaam in de zoekresultaten en selecteer de knop Deelnemen onder aan het scherm.



Telegram-groepen en -kanalen zoeken en eraan deelnemen (8)


Telegram-groepen en -kanalen zoeken en eraan deelnemen (9)

Iedereen die deel uitmaakt van de groep, krijgt een bericht te zien met de melding van het nieuwste lid van de groep. Er wordt ook een melding weergegeven wanneer iemand de groep verlaat, wat ook gemakkelijk genoeg is.

Voor degenen die via een link zijn uitgenodigd, wordt door erop te klikken automatisch de Telegram-groep geopend. Tik nogmaals op de knop Deelnemen.



Telegram-groepen en -kanalen zoeken en eraan deelnemen (10)

Telegram-kanalen zoeken

Kanalen verschillen niet veel van groepen in Telegram. Daarom blijft het basismechanisme hetzelfde en overlappen sommige stappen elkaar. Kanalen kunnen bijvoorbeeld ook privé of openbaar zijn, net als groepen. En de stappen om deze kanalen te vinden zijn ook hetzelfde.



Telegram-groepen en -kanalen zoeken en eraan deelnemen (11)

Je kunt ze niet vinden in de zoekresultaten als ze privé zijn. U kunt ernaar zoeken als u de kanaalnaam weet met behulp van de zoekfunctie.

Hoe lid te worden van Telegram-kanalen

In tegenstelling tot groepen worden er geen aankondigingen gedaan wanneer je lid wordt van een kanaal of een kanaal verlaat. Alleen de maker of beheerder van het kanaal kan berichten sturen om abonnees op de hoogte te stellen van eventuele ontwikkelingen. Voor discussies zijn er groepen die aan kanalen kunnen worden toegewezen.

Zodra je een openbaar kanaal hebt gevonden, open je het vanuit de zoekresultaten en tik je op de knop Deelnemen onder aan het scherm om je te abonneren.



Telegram-groepen en -kanalen zoeken en eraan deelnemen (12)

Als u op de kanaallink klikt, wordt de Telegram-app gestart met het betreffende kanaal klaar om deel te nemen. Tik gewoon op de knop.

Uitnodigingen naar groepen en kanalen verzenden

Het uitnodigingssysteem werkt voor zowel groepen als kanalen hetzelfde. Open de groep of het kanaal dat je met anderen wilt delen, tik op de naam van de groep of het kanaal en je zou de naam moeten zien onder het kopje Info.



Telegram-groepen en -kanalen zoeken en eraan deelnemen (13)


Telegram-groepen en -kanalen zoeken en eraan deelnemen (14)

Tik op de naam van de groep, wat dat ook mag zijn, en je zult het bekende Android Share-menu onder aan het scherm zien verschijnen. Selecteer een contact of app waarvan je de Telegram-groep of het kanaal wilt delen en volg de instructies op het scherm.

Stuur een telegram

Telegram is veiliger en privé en biedt tal van functies, zoals verdwijnende berichten die ontbreken in de meeste andere berichten-apps. De mogelijkheid om grote groepen en kanalen te creëren met honderdduizenden leden en abonnees was voorheen ongehoord. Dit is nog een reden waarom zoveel gebruikers Telegram verkiezen boven WhatsApp. Het is ontworpen om schaalbaar te zijn. U kunt vervolgens verschillende beheerdersrollen toewijzen aan andere leden om u te helpen bij het beheren van grote groepen en kanalen. Ten slotte kunnen de bots worden geprogrammeerd om specifieke taken uit te voeren en dagelijkse en alledaagse beheeractiviteiten te automatiseren.

Deze korte handleiding zou je basisvragen over Telegram-groepen en -kanalen moeten hebben beantwoord, hoe je ze kunt vinden, met anderen kunt delen en hoe je lid kunt worden van deze groepen/kanalen. Het proces is heel eenvoudig en Telegram biedt voldoende controle over privacy en beveiliging. U kunt altijd de pagina met veelgestelde vragen van Telegram bekijken om de officiële reactie van de opties te achterhalen.

Telegram-groepen en -kanalen zoeken en eraan deelnemen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanael Baumbach

Last Updated:

Views: 6092

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanael Baumbach

Birthday: 1998-12-02

Address: Apt. 829 751 Glover View, West Orlando, IN 22436

Phone: +901025288581

Job: Internal IT Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Motor sports, Flying, Skiing, Hooping, Lego building, Ice skating

Introduction: My name is Nathanael Baumbach, I am a fantastic, nice, victorious, brave, healthy, cute, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.