Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (2024)

E cel mai frumos sezon al anului! Senzația de sărbătoare deja ne-a cuprins pe toți și e ceva în toată așteptarea și toate pregătirile care mi se pare… magic. Evident, decorațiunile au un rol maare în asta – tot orașul îmbracă haine de sărbătoare! Iar restaurantele și cafenelele nu fac excepție. Uite câteva dintre cele mai frumoase locații de Crăciun.

Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (1)

Gătitul e-n floare în prag de sărbători. Atât gătitul din bucătărie, unde se prepară cele mai savuroase specialitati de Crăciun, dar şi gătitul din faţa oglinzii, când vrei să-ţi mai înnoieşti Instagramul cu vreo poză festivă. Dar nu doar tu te găteşti în straie noi şi colorate, ci şi restaurantele tale preferate! Capitala abundă de locații de Crăciun decorate cu imaginaţie şi bun gust! Și pentru că ele au darul de a ne îmbunătăţi dispoziţia cu fiecare vizită, le-am strâns într-un articol şi ţi le prezentăm cu drag, în ideea de-o vizită poate scurtă, dar plăcută şi fotografică.

Restaurante și cafenele în haine de sărbătoare: locații de Crăciun pe care să le vizitezi

La Mița Biciclista

Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (2)
Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (3)

La Mița Biciclista din București, co*cktail bar şi stabiliment creativ, este destinația numărul 1 printre locații de Crăciun. E perfectă pentru a fotografia decorul festiv în toată splendoarea sa și oferă o experiență unică și creativă. Decorul fabulos al fațadei, realizat sub îndrumarea artistului floral Mantas Petruskevicius, include elemente precum lămpi speciale, acadele gigant, ghirlande și brazi înalte de 4 metri.

Pe lângă atmosfera festivă, locul găzduiește Expoziția „Monica Lovinescu. Vocea care ni s-a dat”. O incursiune emoționantă în istoria recentă, evidențiind libertatea cuvântului și curajul. Expoziția este deschisă publicului pe tot parcursul weekend-ului și oferă atât acces general, cât și vizite ghidate.

Restaurant Ciao Niki

Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (4)
Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (5)

Restaurantul Ciao Niki, cunoscut pentru deliciile sale mediteraneene, și-a deschis ușile într-un decor de sărbătoare impresionant. Un brad sclipitor este punctul central al atmosferei festive, înconjurat cu grijă de cadouri aranjate cu stil în fața bradului și a șemineului.

Pe noi ne-a cucerit atmosfera regală, plină de eleganţă şi şarm! Și chiar dacă Moşul nu obişnuieşte să mănânce paste, noi te invităm cu căldură la o porţie delicioasă şi în preajma sărbătorilor!

Pata Negra

Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (6)
Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (7)

Pata Negra a transformat atmosfera sa cu o fațadă festivă! Punctul de atracție este un urs de pluș adorabil, așezat în mijlocul crengilor împodobite cu globuri supradimensionate. Această îmbinare între magie și gastronomie aduce bucurie atât celor mici, cât și celor mari.

Oaspeții, indiferent de vârstă, se vor bucura de acest decor de sărbătoare și vor avea parte de o experiență culinară deosebită! La ei poți savura specialități spaniole, pregătite cu grijă de bucătarii talentați ai Pata Negra. Un loc perfect pentru a-ți încânta papilele gustative și pentru a petrece momente pline de atmosferă festivă într-un cadru primitor și plin de farmec. Trece o vizită la ei pe lista de locații de Crăciun pe care să le bifezi.

B4 Market

Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (8)
Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (9)

La B4 Market, Breakfast & Brunch Restaurant, spiritul sărbătorilor de iarnă este încorporat în atmosfera lor primitoare. Fațada, deja verde și festivă pe tot parcursul anului, capătă acum un aer cu adevărat crăciunesc, cu ajutorul cadourilor gigantice plasate în fața ușii.

Această inițiativă adaugă o notă specială întregii experiențe, invitând clienții să-și pună imaginația la treabă și să se bucure de atmosfera magică a sărbătorilor. La B4 Market, nu numai mâncarea delicioasă, ci și ambianța feerică fac din fiecare vizită o experiență unică în perioada Crăciunului.

Klandestin

Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (10)
Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (11)

Chiar dacă nu este în centrul orașului, Klandestin ar trebui să fie una din destinațiile tale în această iarnă. Asta pentru că e una din locațiile de Crăciun din București decorate foarte frumos! Galeriile Titan găzduiesc Klandestin, un restaurant care aduce atmosfera festivă a Crăciunului la doar o aruncătură de băț de metrou. Deși este cunoscut pentru terasa sa perfectă pentru zilele de vară și vizitele în parc, Klandestin impresionează iarna cu un decor de Crăciun captivant.

Bocca Lupo

Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (12)
Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (13)
Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (14)

În inima orașului, restaurantul Bocca Lupo prezintă o oază de ospitalitate și bucate rafinate. Este, totodată, o invitație călduroasă și plină de farmec pentru clienții săi. Brazii în ghiveci din fața localului te întâmpină la primul pas, dar mai așteaptă… surprizele crăciunești continuă.

Odată ce pășești în interior, ești întâmpinat de aromele și gusturile delicioase ale bucătăriei italiene autentice. Decorul de sărbătoare, presărat cu decorațiuni atent alese, transformă restaurantul într-un colț de poveste. Putem spune, cu simțul răspunderii, că atmosfera de Crăciun de aici este înălțată la rang de artă. Fiecare detaliu, inclusiv crengile de brad de pe tavan, contribuie la sentimentul că te afli în casa Moșului. Clar e una din cele mai frumoase locații de Crăciun din București!

J’ai Bistrot

Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (15)
Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (16)

J’ai Bistrot nu doar s-a pregătit de sărbătoare cu un decor crăciunesc de excepție. Dar organizează și un târg cu comori artizanale tematice. Ai astfel o oportunitatea de a găsi cadouri cu adevărat speciale, într-una din cele mai frumoase locații de Crăciun din București. iar înăuntru, atmosfera este îmbogățită de bucatele delicioase.

Detalii despre târgul de la ei găsești aici.

Restaurant Mahala

Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (17)
Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (18)

Cu un aer subtil și elegant, restaurantul Mahala se pregătește să-și întâmpine oaspeții într-o atmosferă de sărbătoare, marcată rezervat de un brăduț luminos la fereastră.Aici, accentul cade pe subtilitatea decorului. Lumina blândă a brăduțului adaugă un farmec discret, lăsând bucatele să vorbească mai tare decât orice alt aspect al ambientului. Mahala alege să creeze o atmosferă intimă și rafinată, unde fiecare detaliu contribuie la o experiență elegantă. Trece-l în lista de locații de Crăciun din București pe la care să treci și să mănânci ceva delicios!

E3 by Entourage

Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (19)
Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (20)

Dacă te-ai întrebat vreodată unde își ține Moșul cadourile înainte să aibă șansa să le ofere copiilor, credem că am aflat răspunsul. Cel mai probabil la intrarea de la E3 by Entourage. Aici, darurile sclipitoare formează un adevărat perete crăciunesc, întâmpinându-te cu un vibe festiv ce îți poartă imaginația departe. Atmosfera plină de strălucire și culoare creează un cadru memorabil!

Boiler x Guido

Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (21)
Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (22)

Boiler X Guido este una dintre cele mai populare și instagramabile locații de Crăciun din București! Într-o armonie uimitoare cu frumusețea iernii și atmosfera festivă, acest loc reușește să ofere un spectacol natural care te surprinde chiar la intrare. Cu fiecare fulg de zăpadă așternut, acest minunat ornament capătă viață și aduce un farmec aparte. În timp ce iubitorii de iarnă se bucură de această priveliște magică, cei ce pășesc pragul localului sunt întâmpinați de un cadru desprins parcă dintr-un peisaj de poveste. Și cu o cafea excelentă!

Throwback Coffee & Stories

Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (23)
Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (24)
Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (25)

Throwback Coffee este una dintre cele mai frumoase locații de Crăciun din București de anul acesta! O cafenea din Cotroceni unde te vei simți ca în atelierul Moșului! Mașinuța roșie, „înzorzonată” de cadouri și crenguțe, te întâmpină la intrare și promite să te poarte într-o călătorie pe tărâmul magic al Sărbătorilor. Iar decorul cafenelei, te va face să te simți din nou copil! E o locație super instagramabilă, unde vei găsi și niște băuturi de sezon minunate!

Băcănia Veche

Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (26)
Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (27)

Dacă vrei să mănânci ceva bun de tot, într-una din cele mai frumoase locații de Crăciun din București, treci pe la Băcănia Veche din Romană. E unul din cele mai bune restaurante din oraș (zicem noi), care te așteaptă cu mâncare cinstită, onestă și gustoasă! Au preparate care te fac să te simți acasă, cu gustul acela care te face să te simți „acasă”. În plus, restaurantul e tare intim și primitor, cald și foarte prietenos!

Tu ce alte locații de Crăciun din București ai mai vizitat și ai recomanda? Dă-ne un semn!

Între timp, îți mai lăsăm aici și lista cu târguri de Crăciun din oraș, poate vrei să treci și la ele (și nu vorbim doar de locațiile mari, ci și de târgurile mai micuțe).

Tags

  • locatii Craciun Bucuresti
  • restaurant decorat craciun
  • restaurant tematică craciun
  • restaurante craciun
  • restaurante festive
Locații de Crăciun din București: restaurante și cafenele „îmbrăcate” festiv - Restograf (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated:

Views: 6255

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.